רישוי עסקים
עריכת תכניות לרישוי עסק מתבססת על תכנית המבנה וחלוקתו בהתאם לפעילות המתבצעת בו, פירוט אופן תפעול המבנה (לעתים באמצעות פרשה טכנית), פירוט חומרי הבניה והגמר של המבנה, איוורור ומיזוג, תנאי שירות לעובדים וכיו"ב. התכנית תעמוד בדרישות החוק והתקנות לכל עסק על פי תחומו. לדוגמא: עסקי מזון יידרשו בין היתר באישור משרד הבריאות על פי תקנות ונהלים רלוונטים ובאישור משטרת ישראל בהגשת משקאות משכרים, עסקי מכונאות רכב יידרשו באישור משרד התחבורה על פי תקנות ונהלי המשרד, וכך הלאה.